Vinohrady nad Váhom-FK Zlaté Klasy 0:5 (0:3)

30.10.2011 19:08

naše góly: Mészáros 3, Kordanič (11m), Illés

naša zostava: Jánoš(Grello), Berner, Dudík Pav., Štrba(Klúcsik), Dudík Pat., Illés, Hollósi, Katona, Mészáros, Lengyel(Szikela), Kordanič

 

V 13.kole našej súťaže sme zavítali do obce Vinohrady nad Váhom neďaleko Serede. Tabuľkové postavenie tímov nás stavalo do úlohy papierového favorita stretnutia.

Na zápas sme nastúpili v netradičnom ofenzívnom zložení, tréner Svoboda sa rozhodol pre rozostavenie systémom 4-3-3. Obranná štvorica (Berner, Dudík Pav., Dudík Pat., Štrba) zostala nezmenená, v strede mali operovať Illés, Hollósi a Katona, kým na hrote mala zabezpečiť góly útočná trojica Mészáros, Lengyel a Kordanič. Od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu sme na súpera vybehli, domácich sme dostali pod tlak. Domáce mužstvo zložené predovšetkým z mladých hráčov zostalo zaskočené, malo problém s rozohrávkou a z tohto nášho tlaku sa v podstate až do konca stretnutia nevymanilo.

Úvodné dva zásahy sa zrodili po úniku Katonu na pravej strane ihriska. Náš hráč v obidvoch prípadoch obišiel brankára. Pri prvom góle zvolil namiesto zakončenia prihrávku a Mészáros zblízka prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Pri svojom druhom úniku bol faulovaný a odpískaný pokutový kop Kordanič chladnokrvne premenil. Tretí gól sa zrodil vďaka zaváhaniu domáceho gólmana a šikovnosti Mészárosa. Domáci brankár dlho váhal s rozohrávkou náš útočník to využil a bezpečne zvýšil naše vedenie. 

V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, boli sme naďalej pánmi na ihrisku. Stretnutie v úvode druhého dejstva pribrzdilo ošetrovanie Lengyela, ktorý po nešťastnom zásahu do hlavy, musel byť napokon vystriedaný. Súpera sme naďalej do žiadnej vážnejšej šance nepúšťali, naša obrana fungovala spoľahlivo. Najväčšie ohrozenie Jánošovej brány znamenala štandardná situácia, ktorá opečiatkovala hornú konštrukciu jeho brány. Za spomenutie stojí ešte moment, keď síce domáci dostali loptu do našej siete, ale až po odpískanom faule na nášho brankára. Jánošovi súperov útočník pri tomto momente vyrazil loptu z ruky tak nešťastne, že náš gólman musel byť v závere vystriedaný. Kým domáci diváci sa museli uspokojiť s týmito dvoma šancami, my sme šance vytvárali ako na bežiacom páse. Z týchto našich šancí boli napokon premenené ešte dve, do streleckej listiny sa zapísal aj Illés a svoj hatrick dokončil Mészáros. V úplnom závere stretnutia, po spomínanom striedaní Jánoša, si svoju zápasu premiéru v A mužstve odkrútil aj Grello, ktorý svoju úlohu s prehľadom zvládol.

Vinohrady nad Váhom sme teda po veľmi dobrom výkone, úplne zaslúžene deklasovali 5:0. V tomto stretnutí celé mužstvo odviedlo svoj vysoký štandard, vyzdvihnúť však treba Bernera, Dudíka Pav., Katonu a najmä Mészárosa, ktorý dnes vyčnieval nad ostatnými. Futbalová jeseň sa pomaly blíži ku koncu. S futbalovým rokom 2011 sa rozlúčime už najbližšiu nedeľu na domácom ihrisku proti Trsticiam. Poďte nás povzbudiť, aby sme úspešnú jeseň zakončili víťazne!