Okoč/Sokolec-FK Zlaté Klasy 1:2(0:1)

11.09.2011 20:40

naše góly: Lengyel, Kordanič (11 m)

naša zostava: Varga, Berner, Klúcsik (Ruman), Štrba, Dudík Pav.,Katona, Illés, Hollósi, Dudík Pat.(Strešnák), Lengyel (Pőcz), Kordanič 

V zápase 6.kola sme v Okoči nastupovali v pozícii jednoznačného favorita stretnutia, keďže domáci ešte v tomto ročníku neokúsili chuť víťazstva. Našu víťaznú povinnosť sťažovala absencia dvoch hráčov základnej zostavy, brankára Jánoša a ľavého záložníka Galla.

Pri všetkej úcte k súperovi, od úvodného hvizdu bolo jasné, že sme lepším mužstvom a zápas by sa patrilo vyhrať. Už po dvoch minútach diania na ihrisku, sme sa mohli tešiť z gólu, lenže pán čiarový rozhodca loptu za bránkovou čiarou nevidel a muselo sa pokračovať za nerozhodného stavu. Bola to diskutabilná situácia! Stretnutie sme sa snažili držať pod kontrolou, ale nevedeli sme sa dostať do správneho herného tempa. Domácich sme do ničoho vážnejšieho nepustili, ale našim akciám chýbala rýchlosť a moment prekvapenia. Napriek tomu sme sa po 20. minútach dočkali gólového zásahu, po centri Klúcsika sa hlavou presadil Lengyel. Do polčasu sa odohrával medzišestnástkový futbal, my sme spálili ešte 2-3 šance, súper Vargovu bránu v prvom dejstve prakticky nepohrozil.
Druhý polčas pokračoval v našej miernej réžii, lenže z našej strany to nebolo z ďaleka ideálne. Namiesto toho aby sme súperovi vnútili náš štýl hry, prispôsobili sme sa ich pomalšej hre. Na poistenie víťazstva sme potrebovali bezpodmienečne streliť druhý gól, ten ale neprichádzal. Prišlo však nečakané vylúčenie Katonu za urážku postranného arbitra. Treba však poznamenať, že pán čiarovy rozhodca nezamával jednoznačný faul na Katonu, ktorý sa stal presne pred jeho očami. Keďže sa táto situácia odohrala v úvode druhého dejstva, čakala nás nesmierne náročná polhodinka v oslabení. Tlak domácich však ani po tomto vylúčení neprichádzal a nás naopak hra v oslabení trošku zmobilizovala. Dokonca sme sa po 10 minútach dopracovali aj k pokutovému kopu, ktorému predchádzala jasná ruka domáceho obrancu. Loptu si na biely bod postavil náš tradičný exekútor pokutových kopov Illés, ktorý však tentokrát na brankára súpera nevyzrel. Brankár Okoču smer jeho strely vystihol a stav zápasu zostal nezmenený. Nepremený pokutový kop mal byť vodou na mlyn domácich, v ďalšom priebehu sa však ukázalo, že nášho súpera nenakopol ani tento moment. Okoč si síce v druhom dejstve vypracoval zopár nebezpečnejších šancí, brankár Varga však bol vždy namieste. K súvislejšiemu tlaku sa však domáci nedostali. My sme sa však dostali v závere stretnutia k ďalšej obrovskej možnosti v podobe druhého pokutového kopu, ktorý bol odpískaný za faul na Patrika Dudíka. Tentokrát si ťarchu zodpovednosti na svoje plecia zobral Kordanič a 3 minúty pred koncom zvýšil na 2:0. V tejto chvíli sme si mohli byť istý našim víťazstvom, ale bez drámy sa to opäť nezaobišlo. Rumanov zákrok v šestnástke rozhodca na prekvapenie posúdil ako nedovolený a domácim daroval pokutový kop. Hráč Okoču nezaváhal a znížil na konečných 1:2. Našťastie do konca zápasu zostávalo už len pár sekúnd a naše tesné víťazstvo sme si už ustrážili.

V tomto stretnutí sme síce nepodali najlepší výkon, napriek tomu si mužstvo zaslúži pochvalu najmä zato, že zvládlo psychicky náročné momenty zápasu (hra v oslabení a nepremenený pokutový kop). Nadpriemerný výkon podal najmä Varga, ktorý plnohodnotne zastúpil Jánoša a spoľahlivo strážil naši svätyňu pri všetkých šanciach nášho súpera.

Najbližšiu nedeľu nás čaká ďalšie okresné derby stretnutie. V hodovom zápase privítame azda najsilnejšieho súpera, Ohrady...