FK Zlaté Klasy-Trstice 3:0(0:0)

06.11.2011 17:42

naše góly: Mészáros, Kordanič, Gallo

naša zostava: Jánoš, Berner, Dudík Pat., Štrba (Klúcsik), Dudík Pav., Katona, Hollósi, Illés, Kordanič, Mészáros (Ruman), Lengyel (Gallo) 

 

V dnešnom stretnutí sme zvládli úloha favorita stretnutia a súpera sme zdolali rozdielom triedy. Napriek jednoznačnému výsledku sa naše víťazstvo nerodilo ľahko, súpera sme zlomili až v druhom polčase.

Úvodných 20 minút duelu priniesol náš očakávaný tlak. Súpera sme aktívne napádali, v osobných súbojoch sme boli silnejší, Trstice sme nepúšťali do žiadnej výraznejšej kombinácie. Náš tlak sme však nedokázali pretaviť do väčších gólových príležitostí. Za spomenutie stojí možno len strela Illésa mimo priestorov brány a nebezpečná hlavička Lengyela. Hostia dobre bránili, niekedy až s ôsmimi hráčmi a naša prevaha postupne upadala. Zápas mal potom až do konca polčasu viac-menej vyrovnaný priebeh a aj hostia sa snažili ohrozovať našu bránu. Naša obrana, ale všetky ich útoky s prehľadom ustála. Napriek tomu sme však boli blízko k inkasovanému gólu po výborne kopnutom priamom kope. Jánoš však svojím bravúrnym zákrokom opäť potvrdil svoje kvality a šancu hostí pohotovo zneškodnil. Prvé dejstvo sa teda skončilo bez gólov.

Hneď na začiatku druhého polčasu sa nám podarilo dostať do vedenia. Po akcii Illésa, Mészáros pekne predbehol súperovho obrancu a jeho strela skončila v hosťujúcej bráne. Tento gól nás samozrejme ešte viac nabudil, aj súper musel otvoriť svoju hru a postupne sme sa dostali k svojej typickej útočnej hre. Oživenie do našej hry priniesol aj striedajúci Gallo, ktorý sa krátko po svojom nástupe rútil sám na brankára, namiesto zakončenia však zvolil nezištnú prihrávku na Kordaniča, ktorý doťukol loptu do prázdnej brány. Bez gólu dnes nezostal nakoniec ani Gallo, ktorý svoju nasledujúcu akciu zakončil parádnou strelou a zvýšil už na rozdiel 3:0 v náš prospech. V závere stretnutia už súperovi odchádzali sily, mali sme veľkú prevahu, naše akcie mali myšlienku, hrali sme tak, ako sa na prvé mužstvo tabuľky patrí. Viac gólov sme už ale streliť nedokázali.

Vzhľadom k tomu, že v poslednom kole našej súťaže máme voľno, víťazstvom nad Trsticami sme dali bodku za futbalovým ročníkom 2011. S obrovskou pravdepodobnosťou nám neujde jesenný majstrovský titul, na definitívu si však ešte musíme týždeň počkať. Odhliadnúc od umiestnenia, možno smelo vyhlásiť, že naše mužstvo v jesennej sezóne predčilo všetky očakávania, hralo veľmi sympaticky a rozumne a, že také silné mužstvo už naša obec veľmi dávno nemala. Teraz nás teda čaká zimná prestávka, stránku však odporúčam priebežne sledovať. Do konca roka ešte určite prispejeme zhodnotením sezóny, možno aj nejakými videami z našich zápasov a samozrejme nebude chýbať ani plán našej zimnej prípravy, či iné informácie.