FK Zlaté Klasy-TJ Lehnice 3:0 (3:0)

04.09.2011 21:37

naše góly: Illés 2, Kordanič

naša zostava: Jánoš, Berner, Dudík Pat., Štrba(Szikela), Dudík Pav.(Klúcsik), Katona, Illés, Hollósi, Gallo, Lengyel(Pőcz), Kordanič

 

V 5.kole nás čakal jeden z vrchovolov sezóny, derby zápas proti Lehniciam. Keďže obidve mužstvá  boli podľa posledných výsledkov vo výbornej forme, očakávalo sa kvalitné stretnutie.

Úvod priniesol opatrnú hru z obidvoch strán, súperi mali pred sebou rešpekt. Na oživenie zápasu však netrebalo dlho čakať, v 13. minúte dostal Illés prekrásnu prihrávku do šestnástky, počkal si na tú správnu chvíľu a z blízka otvoril účet stretnutia. Lehničanov tento gól zjavne zaskočil, pretože o necelých 8 minút svietilo na ukazovateli už 2:0 v náš prospech. Gól sa zrodil opäť po peknom centri do šestnástky, Kordanič si pohodlne prebral loptu a z otočky skóroval. Aby toho pre Lehničanov nebolo málo, minútku po tomto góle Gallo na polovici ihriska uchmatol súperovi loptu, potiahol akciu po ľavej strane, jeho center sa aj s troškou šťastia dostal pred Illésa, ktorý prekrásne prestrelil všetko čomu stálo v ceste a zvýšil už na 3:0. Zdalo sa, že o osude zápasu je už v 22. minúte rozhodnuté, no zvyšok stretnutia sme nezvládli podľa predstáv a všetko mohlo byť úplne inak. Možno aj vinou veľkého náskoku sme poľavili v koncentrácii a súpera sme skoro vrátili do hry ešte v prvom polčase. Zato, že sme neinkasovali, môžeme ďakovať jedine nášmu brankárovi Jánošovi, ktorý vychytal súperových útočníkov aj v tých najväčších príležitostiach.

V druhom polčase sa zrodilo niekoľko veľkých šancí na oboch stranách, hra sa prelievala od jednej brány k druhej. Kým my sme svoje šance trestuhodne premárnili, náš súper nenašiel recept na výborného Jánoša. Keďže sa v druhom dejstve nikomu skórovať nepodarilo, nad Lehnicami sme zvíťazili rozdielom triedy 3:0.

Po víťazstve v takomto stretnutí sa nepatrí kritizovať nikoho. Treba však poznamenať, že naša hra najmä po našom 3.góle nebola určite ideálna a dá sa povedať, že v prechádzajúcich stretnutiach sme zahrali oveľa lepšie. Nič to však nemení na tom, že sme ťažkého súpera prevýšili, strelili sme mu 3 pekné góly a naše víťazstvo je úplne zaslúžené. Nadpriemerný výkon v tomto stretnutí predviedli najmä  Illés a Jánoš. Týmto víťazstvom sme sa dostali na čelo tabuľky, za doterajšie výsledky si celé mužstvo zaslúži veľkú pochvalu. Sezóna je však ešte len na začiatku, potvrdit´naše dobré umiestnenie musíme už najbližšie v Okoči.