FK Zlaté Klasy-Kráľová nad Váhom 3:0 (1:0)

21.08.2011 20:52

naše góly: Kordanič 2, Lengyel

naša zostava: Jánoš, Berner, Dudík Pat., Štrba (Szikela F.), Dudík Pav., Katona, Illés, Kordanič, Gallo, Lengyel (Kovács), Szikela Š.(Hollósi)

 

Vo včerajšom zápase sme privítali súpera z Kráľovej nad Váhom. Keďže sa náš súper, podobne ako my, po dvoch kolách pýšil so stopercentnou bilanciou, očakával sa kvalitný zápas.

Do stretnutia sme mali raketový nástup, hneď v prvej minúte Lengyel vo veľkej šanci nepochodil. Krátko nato však už na výsledkovej tabuľi svietilo 1:0, Kordanič z blízka s prehľadom skóroval. Tento gól nám prišiel veľmi vhod, pretože hráči Kráľovej museli už v úvode svoju hru otvoriť a tým pádom sa zvýšil predpoklad pre naše ďalšie príležitosti. Hráči súpera sa z gólu snažili rýchlo otriasť a pokúsili sa loptu držať čo najviac na svojich kopačkách. Priestor pred našou bránou sme však šikovne prehusťovali a až na jednu výnimku sme súpera k ničomu vážnejšiemu nepustili. Naše útoky však mali hlavu aj pätu, hrali sme šikovne, v koncovke sme ale pravidelne zlyhávali. O osude stretnutia sme mohli rozhodnúť už v prvom polčase, lenže do kabín sa odchádzalo len za nášho chudobného jednogólového vedenia...

V druhom polčase sa obraz hry z prvého polčasu veľmi nezmenil. Aj keď nás súper miestami zatlačil, bolo zjavné, že sme lepším mužstvom. Lenže skórovať sa nám dlho nepodarilo a súper začal pociťovať šancu na dobrý výsledok. Preto náš tréner, poslal na ihrisko Hollósiho, ktorý kvôli zraneniu nenastúpil od začiatku. Jeho prítomnosť na ihrisku sa hneď prejavila, bolo len otázkou času kedy sa nám podarí skórovať. V 70. minúte Hollósi kolmicou našiel Kordaniča, jeho strelu brankár hostí len vyrazil pred Lengyela, a ten nás poslal do dvojgólového vedenia. V tomto momente bolo o víťazovi zápasu rozhodnuté, otázkou bolo len výška nášho víťazstva. Skóre nakoniec svojim druhým gólom v zápase po osi Jánoš-Lengyel, uzavrel šikovne Kordanič.

Takýto úspešný vstup do súťaže veru nikto nečakal, nesmieme však zaspať na vavrínoch. Našu skutočnú kvalitu dostatočne preveria najbližšie dva zápasy, vonku proti Močenku a derby stretnutie doma proti Lehniciam.